Csípős hajnal

Bokáig gázoltak a tűzoltók a méhekben vasárnap éjszaka, miután egy kaptárakkal teli utánfutót szállító terepjáró műszaki mentéséhez kellett kivonulniuk a Jászárokszállás felé vezető úton, a Gesztenyés major közelében.

Mint Nagy Attila szerkesztőségünknek elmondta, a terepjáró lesodródott az útról, az autót vezető hölgy súlyos sérülést szenvedett, őt feszítővágóval tudták csak kiszedni a gépjárműből. A másik három utas könnyebben sérült.

Ilyen esetekben, mikor éjszakai mentésre kerül a sor, reflektorok felállításával segítik a mentést a tűzoltók, ám most - egyik, méhészkedő társuk tanácsára – nem állították fel ezeket, nehogy a fényre a kiözönlő méhek bevaduljanak. Erre különben a hajnal közeledtével is egyre nagyobb volt az esély, így a tűzoltók megfeszített munkával segítettek a méhcsaládok összeszedésében a közben a helyszínre érkező méhészeknek. Nagy volt ugyanis a kockázat, hogy a hajnalban éledező méhcsaládok a környéken lévő tanyákat, állatokat és embereket egyaránt megtámadhatják.

Persze így sem sikerült csípések nélkül megúszni az akciót, több tűzoltó elszenvedett 20-30 csípést is, melyet a később helyszínre érkező kollégáik által beszerzett kalcium injekciók és tabletták segítségével próbáltak orvosolni, szerencsére nagyrészt sikerrel. Az esemény felszámolását követően a sorozatos méhcsípések miatt, két tűzoltót így is a kórház ügyeletén kellett ellátásban részesíteni.
(Fotók: Jászberényi Tűzoltóság)