A berényi rendőrök ezentúl éjjel is látnak majd...

Jászberény Város Önkormányzatának Jogi, Ügy- és Közrendi Bizottsága keddi rendkívüli ülésén egyhangúan határozott a Jászberényi Rendőrkapitányság támogatásáról. A rendelkezésre álló pénzügyi keretből 320.000,- forintot különített el éjjellátó készülékek vásárlására.

E speciális eszközök beszerzésével a külterületen elkövetett - főként vagyon elleni - bűncselekmények elkövetőinek tettenérése és elfogása, valamint a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyek megfigyelése válhat hatékonyabbá, mellyel további jogsértéseket lehet megelőzni. A készülékek nem csupán a neszűri és külterületi részek éjszakai megfigyelésére alkalmasak, de hatékony lehet - és vélhetően lesz - a városi bűnmegelőzésben, bűnüldözésben is - tudtuk meg Ferencvári Csaba
önkormányzati képviselőtől, a Jogi, Ügy- és Közrendi Bizottság elnökétől.

Ugyanezen az ülésén született döntés a Jászberény Városi-, a Portelki- és a Neszűri Polgárőr Egyesület működési feltételeinek további támogatásáról. Ennek értelmében az egyesületek - elsősorban üzemanyag célú felhasználásra -, egyenként 40.000,- forintot kapnak a decemberben végrehajtandó „fokozott járőrszolgálatuk” ellátásához. Így a rendőrséggel összehangolt munkájuk során, az ünnepi belváros visszatérő ellenőrzése ugyanúgy rendszeres lesz, mint a külterületi jelenlétük.