Az új évben is állják a sarat

A civil szervezetek nélkül a rendőrség nehezen tud megbirkózni a bűnözéssel, ezért is fontos az a jó kapcsolat, mely a jászberényi rendőrök és a Városőrség, illetve a többi, a közbiztonság érdekében működő szervezet között kialakult. Ezt Halmai Ferenc, Jászberény rendőrkapitánya mondta, azon az összejövetelen, melyet még Karácsony előtt szervezett a Városőrség, hogy megköszönje a bűnüldözés és bűnmegelőzés területén az elmúlt év során legkiemelkedőbb munkát végző kollégák segítségét.

Baráth László, a három éve alakult Városőrség vezetője szintén az összefogásban látja a bűnözés visszaszorításának lehetőségét. Megalakulásukhoz annakidején a várostól kaptak segítséget, melyből technikai eszközöket, ruházatot szereztek be, illetve a kiképzésre is jutott belőle. Azóta azonban nagyrészt a vállalkozók és a berényi polgárok támogatása segíti munkájukat. Ebből a végzett munkát fizetni is tudnak, de hát a számonkérhetőség nem is menne másképp. Kollégáik vagy rendőri vagy biztonsági őr múlttal rendelkeznek és az évszakoknak illetve a pillanatnyi szükségnek megfelelően járőröznek. Mindig ott próbálnak jelen lenni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A most átadott kis ajándék nem jutalom, hanem köszönet az elvégzett munkáért – mondta Baráth László, aki azt ígérte, hogy állják a sarat a jövőben is. Ezek után a sajtó képviselőinek jelenlétében ajándékcsomagokat adott át Kovács Viktor főtörzsőrmesternek, Szolnoki Gergő törzsőrmesternek, Bereczkiné Szappanos Lenke közterület-felügyelőnek, illetve Bónits Attila és Tóth Ferenc városőröknek.