Önkéntes munkával segítettek a Budapest Bank munkatársai

A Budapest Bank jászberényi fiókjának munkatársai szombaton a Klapka György Szakközépiskola és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Eltérő Tantervű Tagozata intézményébe látogattak, hogy önkéntes munkájukkal segítséget nyújtsanak az iskola udvarának szebbé tételében. Az akció a Budapest Bank Törődés napja önkéntes rendezvénysorozat részeként valósult meg, amely idén ősszel országszerte 10 helyszínen zajlott.

A Budapest Bank jászberényi fiókjának munkatársai aktív szerepet vállalnak a helyi közösség életében, évről-évre önkéntes munkával is segítik a helyi oktatási intézményeket. A szombati önkéntes akció során az ”Eltérő” dolgozóival közösen hozzáfogtak a megkopott udvari játékok, padok felújításához valamint parkosították az új tanterem körüli területet, hogy szebbé és biztonságosabbá tegyék az intézmény udvarát. A bank az önkéntes munka mellett 100 ezer forinttal is támogatta a munkálatokhoz szükséges eszközök és anyagok beszerzéséhez.

„Örömmel látjuk, hogy a Klapka György Szakközépiskola és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Eltérő Tantervű Tagozata folyamatosan fejlődik, és külön büszkeséggel tölt el, hogy mindehhez évről-évre a bank anyagi hozzájárulása mellett munkatársaink és családtagjaink személyes közreműködésével is hozzájárultunk. Mindannyian tagjai vagyunk a helyi közösségnek, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a környezetért, amelyben élünk, dolgozunk és gyermekeink nevelkednek” – mondta el Mucsi Gyula, a Budapest Bank jászberényi fiókjának fiókvezetője.

A Budapest Bank idén ősszel országszerte 10 helyszínen rendezte meg a Törődés napja önkéntes jótékonysági programsorozatát. A bankcsoport több száz munkatársa vesz részt családtagjaival évente kétszer a helyi civil társadalom támogatását célzó akciókban, hogy szociális és oktatási intézmények épületeinek felújításával, játszóterek építésével, helyreállításával és parkok kialakításával járuljanak hozzá sok száz, többségében hátrányos helyzetű gyermek lakókörnyezetének és életkörülményeinek javításához. Emellett a bank a rászoruló intézmények alapítványait több millió forinttal támogatja.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, a rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a Budapest Bank Budapestért és a Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért Alapítvány – az elmúlt közel 20 évben több mint 21 ezer pályázatot bírált el és részesített 754 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.