Vastól az ezüstig

Múlt pénteken harminckilenc kortárs magyar ötvösművész mutatkozott be alkotásaival Jászberényben, a Városi Bíróság dísztermében.

A berényi iparművész, Sisa József fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Ötvösművészeti Szakosztálya kiállítása ez évben Jászberénybe kerüljön. S ahogy a mester is dolgozik a városért, úgy a Jászberény hálája is utolérte őt, hiszen a város által a kiállítás alkalmából felajánlott díjat a szövetség a berényi művésznek ítélt oda, a tárlat megvalósításában szerzett elévülhetetlen érdemeiért.

Szakértők szerint a kiállítás a kortárs művészek szokásos biennáléjának színvonalát hozta el a patinás berényi környezetbe, így a látogatók egy igényesen összeállított, magas művészi színvonalú tárlatot tekinthetnek meg. Az apó ékszerektől a sínvasból készül, mégis légiesen könnyűnek tetsző madáron át, a termet uraló Időkapuig megannyi arcát láthatjuk a fémnek. Az alkotások között Feledy Balázs művészeti író kalauzolta el a vendégeket megnyitójában, azt megelőzően azonban Bach egyik gyönyörű csellódarabját hallhattuk a több művészeti ágat is sikerrel művelő Sisa Balázs előadásában, aki kiállítóként is bemutatkozott.

A „Vastól az ezüstig” című kiállítás augusztus 12.-ig tekinthető meg a Jászberényi Városi Bíróság dísztermében.