Kárpát-medencei rovásverseny - Szolnok

2010. április 24-én szombaton, 9 órakor a Széchenyi Városrészben található "Zöld ház" közösségi házban kezdődött el a XI. Kárpát-medencei Rovásírás Verseny egyik területi elődöntője Szolnokon, melyre ismét szép számmal érkeztek a térségből a versenyzők, kísérőik és a felkészítő tanárok.

Az idén 44 diák versenyző indult 3 korcsoportban. A területi elődöntő helyezettjei indulási jogot nyertek az országos megmérettetésre. Jászberényből Baranyi László, Baranyi Szilvia és tanítványai: Muhari Fruzsina,Bajnóczi Anna Éva,továbbá Kis Máté és Lénárth Ádám indult, a csapatot erősítették Pusztamonostorról Nagy Pongrác, Kisvárdáról Dolhai Dániel. A javításban is részt vettek: Baranyi Szilvia, Kis Máté, Dolhai Dániel és Lénárth Ádám. Az erős mezőnyben, sajnos csak Ádám jutott tovább. De a többiek is jönnek Budapestre javítani!

Az eredményhirdetés előtt a közösségi ház udvarán hagyományőrző foglalkozások, íjászat, hintózás, néptánc és népzene között válogathattak a rendezvényre ellátogató versenyzők és érdeklődők. Minden versenyző a nap élményei mellé tárgyi ajándékot is kapott.

Köszönet a verseny házigazdájának, a Zöld Háznak és a lelkes szervezőknek a megvalósításhoz nyújtott segítségért, valamint a jutalomajándékért a támogatóknak. A korcsoportok győzteseit a Rovás Alapítvány által adományozott Élő rovás c. könyvvel is díjazták a szervezők.

Az eredmények korcsoportonként:

Alsó tagozat: I. Molnár Máté, II. Kása Antal, III. Atillás Viktória

Felső tagozat: I. Délceg Emese, II. Kalina Vivien, III. Hován Boglárka

Középiskola: I. Lénárth Ádám, II. D. Kis Nóra, III. Bagdány Eszter

Gratulálunk a győzteseknek és a verseny minden résztvevőjének.