Érpart és a kádárok

A hagyomány találkozik idén az összművészeti fesztivál nyújtotta sokszínűséggel Jászberényben. Az előzetes tervek, már megtörtént előkészítő munka és egyeztetés szerint, a II. Érpart Fesztivál és a XIII. Országos Kádártalálkozó együtt kerül megrendezésre az Érparti Rendezvénytéren.

Kalla PálKalla PálKalla Pál, mindannyiunk számára méltán ismert, elismert jászberényi kádármesterről mindenki tuja, hogy önzetlenül ott segít ahol tud városunk rendezvényein. Ha kell kiállításokat, bemutatókat tart, ha kell tűzmesterként serénykedik Szent Iván éjjelén. Nem volt ez másként az első Érpart Fesztivál szervezésekor sem. Egyből felajánlotta segítségét, pénteken bemutatót tartott, s már akkor felvette, hogy idén kapcsoljuk össze a két rendezvényt, legyen együtt megtartva a fesztivál és a kádártalálkozó. Maga a helyszín otthonos hangulata, megfelelő nagysága, és a fesztivállal történő összekapcsolása, mind adott egy nagyszerű rendezvény megrendezéséhez.

Kalla Pál megismertette a kádárokkal az első fesztivál programját, és a programokat, a helyszínt átnézve, az egyesületük vezetősége elfogadta a javaslatát, a fesztivállal közös találkozó megszervezését Jászberényben, az Érparton. (Az erről szóló közös megállapodás is mindkét fél szervezői részéről aláírásra kerül.) Ez mindenképpen elismerés a város, valamint az Érpart Fesztivál számára. Újabb neves, nagy hagyományokra, érdeklődésre számot tartó, turisztikailag vonzó országos rendezvény érkezik városunkba. Van még egy közös pont a két rendezvény között: második alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál és szintén második alkalommal kerül megrendezésre Jászberényben az Országos Kádártalálkozó.

Folyamatosan keressük a lehetőségeket arra, hogy a II. Érpart Fesztivált miként tudjuk még színvonalasabb összművészeti fesztivállá tenni. Azoknak, akik bármilyen formában, akár mint fellépő, mint támogató esetleg önkéntes, szívesen venne részt a szervezési munkákban, szívesen várjuk a jelentkezését az erpartfesztival@freemail.hu címen.