A Duna TV a helyszínen rögzíti a Jászság Népi Együttes műsorát!

2010. február 06-án, szombaton 19.00 órakor, televíziós felvétellel egybekötött műsort ad budapesti Hagyományok Házában a Jászság Népi Együttes és a Dűvő zenekar.

A Jászság Népi Együttes 1971-ben alakult. Céljuk a magyar paraszti tánc és zenei folklór még élő hagyományainak felkutatása, ápolása, feldolgozása. Ezt a fontos nemzeti értéket igyekszik a Jászság Népi Együttes a legalaposabban elsajátítani és színpadra állítani.

Számos hazai rangos fesztiválon szerepelt az Együttes megalakulása óta, melyeken szinte minden évben értékes díjakat nyertek a táncosok. Legutóbb a 2009-ben Szolnokon megrendezett országos fesztivál fődíját nyerte meg a Jászság Népi Együttes.
Művészeti munkájuk egyik legnagyobb elismeréseként megkapták az „Örökös Kiváló Együttes” címet és 2006-ban a „Bartók díjat”.

A „BOLDOG LELKEK TÁNCA” az erdélyi Kis és Nagy Küküllő közti terület magyar, román és cigány tánc, - zenekultúrájába ad betekintést a teljesség igénye nélkül, törekedve az elmélyült hitelességre. Egy - egy kép a mai kor érzésvilágán keresztül, a régmúlt megidézésén át, lelkületünk pillanatnyi állapotának tükröződése az ének, zene és tánc nyelvén.

A produkcióban Magyarszentbenedeki, Magyarózdi magyar táncok, Haranglábi, Gombostelki román és Désfalvi, Szászcsávási cigány táncok jelennek meg.

Rendező koreográfus: Szűcs Gábor
Zenei szerkesztő: Hrúz Dénes, Pál Mihály
Koreográfusok: Busai Norbert, Dudás Dániel, Kökény Richárd, Szűcs Gábor
Szakmai munkatársak: Busai Zsuzsanna, Dudásné Mosóczi Lívia, Vajai Franciska, Szűcsné Urbán Mária
Ének: BaHorKa-Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili, és Németh Ferenc
Kísérő zenekar: Dűvő zenekar, közreműködik: Pál Mihály, Terék József, Bobár Zoltán
Időtartam: 70 perc