Átadták a Székely Mihály emlékplaketteket

Névadójukra emlékeztek a Belvárosi Általános Iskola Székely Mihály Tagintézményének tanulói pénteken délután. Nagyné Völgyi Hilda, az iskola igazgatónője köszöntötte a vendégeket, köztük Gedei József polgármester urat, illetve Nagy András alpolgármestert. Minden évben ezen az ünnepségen adják át a Székely Mihály emlékplaketteket is, melyeket hagyomány szerint az iskola végzős növendékeinek legkiválóbbjai kapnak.



Idén Kis Szabolcs és Nagy Renáta vehették át nyolcévnyi kiemelkedő munkájukért az elismerést Balogh Béla önkormányzati képviselőtől, aki ezt megelőző beszédében méltatta az iskola névadójának pályafutását és az annak során elért eredményeit.

Rossz nyelvek szerint, ha a beszéd tíz perccel rövidebb lett volna, az ünnepséget záró Barkócás gyerekek táncát sem szakította volna félbe a nyári zápor.

Természetesen ez erős túlzás, ám az tény, hogy ha öt percet várnak az égiek, mindenki szárazon hagyhatta volna el az iskola udvart. Persze az ünnepség ettől eltekintve nagyszerűen sikerült, a végét pedig fogjuk fel egyszerűen úgy, hogy a díj ez évben valószínűleg a legjobb kezekbe került, hiszen az égiek is áldásukat adták a díjazottakra…