A Jászságban is startra kész az MDF

A kampány szele megyénkben is egyre gyorsabban röpíti az MDF hajóját. A jászberényi szervezet önfeloszlatása ütötte léket sikerült orvosolniuk, és mostanára megvan a jelölt a megye 1. sz. választókerületében is, ahol Mézes Györgyné 49 éves óvónő indul a voksokért. Eldőlt az is, hogy a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselő-jelöltje a 22 éves Lukácsi Katalin lett. A hölgy, aki jelenleg az Egri Hittudományi Főiskolán folytatja tanulmányait, illetve lelkipásztori kisegítőként a jászteleki iskolában hitoktat, nemrég sajtótájékoztató keretében mutatkozott be.

A helyszín - a jászjákóhalmi római katolikus templom főbejárata - nem volt véletlen, hiszen az alsó jászsági települések turisztikai lehetősége kiemelt helyen szerepel a képviselő-jelölti programban.

Lukácsi KatalinLukácsi KatalinLukácsi Katalin szerint ugyanis, az Európai Unióhoz tartozásunk a turisztika területén jóval több lehetőséget rejt magában, mint amennyivel jelenleg élünk. A jászsági települések többségének a turizmusból gyakorlatilag nulla a bevétele, csak néhány szerencsésebb települést - Jászapáti, Jászszentandrás, Jászboldogháza – tud élni a termálfürdők adta lehetőségekkel.

A jelölt szerint ki kellene használni, hogy a településen a templomok páratlan, felbecsülhetetlen értéket jelentenek. Sok helyen a templom a település legszebb és legimpozánsabb épülete, mely a termálfürdőkőn túl szinte az egyetlen, mely turistacsalogató lehet! Állagukat tekintve azonban a templomok többsége felújításra szorul. Ha nem cselekszünk időben, már nem lesz mit megmenteni. Ilyen épület a jászapáti zsinagóga is, mely Jászapáti egyik legrosszabb állapotában lévő épülete – mondta Lukácsi Katalin, aki hozzátette: megválasztása esetén igyekszik előmozdítani, hogy a templomok felújítására szánt uniós pénzekből minél több érkezzen az Alsó-Jászságba.