Báloztak a gazdák

Az elmúlt hétvégén is folytatódott a bálok sora Jászberényben. Ráadásul szombatra esett Dorottya napja, ami ugye jeles nap a farsangi mulatságok terén. Ezen az estén a Gazdakör várta a Déryné Művelődési Központba tagjait, vendégeit és a jóbarátokat, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Gazdabálra.

Képeink a Galériában!Képeink a Galériában!A gazdák idén is sallangmentesen oldották meg a dolgot, látszott, hogy a hosszú köszöntőknél többre értékelik a rövid italokat. A minimálisra szorított protokolláris rész után máris a szórakozásé, a baráti beszélgetéseké és a táncé volt a főszerep. Az est folyamán, már amikor nem Oláh Sándor és zenekara húzta a talpalávalót, a Moon Wooffers rockandroll-történeti tánccsoport és Szalóki Anett szórakoztatta a nagyérdeműt.

A tánctól fáradt testek Bobák József remek ételeitől kaphattak új erőre, bár lemernénk fogadni, hogy a finomságokat a vendégeinek egy része simán elcserélte volna a Gazdakör udvarán néhanap hatalmas bográcsokban rotyogó birkapörköltre….

Jó is az… Meg jók voltak az asztalra kerülő borok is – és ezáltal aztán a hangulatra sem lehetett panasz. Aki nem táncolt az beszélgetett, aki nem beszélgetett az ivott, aki nem ivott az táncolt…A (gazda)kör így bezárult.

Egy biztos mindenki remekül érezte magát, főleg azok, akik végül tombolanyereményekkel a hónuk alatt térhettek haza. Mert ajándék – és így nyertes is - volt bőven. Ami ugye minden bálon így szokás, ám nem is lenne Gazdabál a Gazdabál, ha itt az ajándékkosarak között a hagyományos kávé-bonbon-ital felállás helyett nem bukkant volna fel a sonka-kolbász-szalámi összeállítás. És ez így kerek.

Szóval jó volt a bál. A város egyik legnagyobb civil közössége remekül szórakozott, még akkor is, ha érezni lehetett: ennek a csapatnak a díszes nagyterem bizony nem a hazai pálya volt.

Hja kérem - aki már vendégeskedett ott, az jól tudja - az Árpád úti sasfészek fílingjével nehéz konkurálni….