Nyílt levél a 2-es és 7-es választókerület önkormányzati képviselőjének.

Tisztelt Szatmári Antalné! Tisztelt Nagy András!

Először is engedjék meg, hogy gratuláljak megválasztásukhoz!

Mindenekelőtt szeretnék minden kedves olvasót tájékoztatni, hogy kizárólag azért választottam a nyílt levélformát, hogy minél több érparti lakos értesüljön a levélváltásról, és annak tartalmáról. Semmilyen negatív irányú szándék nem motivált a megírásban.

Tisztelt Asszonyom!
Tisztelt Uram!

Mint azzal Önök is tisztában vannak Jászberény Érpart városrészét, annak szerves egységét az új választókerületek kialakításánál, sajnos, figyelmen kívül hagyták. Így alakulhatott ki, hogy most Önök ketten, együtt, közösen képviselik az Érpart egységes problémáit, minden bizodalmunk szerint támogatják majd az itt, két külön választási körzetben lakó emberek közös terveit, elképzeléseit. Legyen szó olyan általános problémáról, mint a csatornázás, úthálózat javítás, lakóövezeti védelem, vagy olyan egyediről, mint egy mindennapi nagy kínálattal rendelkező bolt megnyitása.

Tisztelettel kérem, s mindazonáltal kérjük az itt lakók nevében, hogy az Érparton található zöldterületet, az úgynevezett „cirkuszplaccot” a jövőben ne engedjék beépíteni, viszont az elkövetkezendő években segítsenek az itt lakókkal, velünk együtt, a park köré árnyékot adó fákat telepíteni. Így alakítva ki az Érpart központi részét, az Érpart szabadidő parkját, zöld tüdejét, központját, ahol számtalan ötletet meg lehet valósítani, vagy csak lehet egy napsütéses délután a gyermekekkel sétálni egy nagyot.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy támogassák a sokunk önzetlen összefogásából megvalósult, az idén először hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került Érpart Fesztivál jövőbeni megrendezését. Hiszem, hogy idén, mikor Önök is itt voltak és megismerték a fesztivált, pozitív véleménnyel tértek haza. Az első Érpart Fesztivál megmutatta, hogy sok, bemutatásra, jászberényi közkinccsé tételre érdemes érték van az Érparton, s maga az Érpart is Jászberény egyedi értékei közé tartozik.

Fotók: Mucsi GyulaFotók: Mucsi Gyula

Az Érpart folyamatosan fejlődik épül. Új utcák, házak épülnek, családok, családalapítás előtt álló párok, fiatalok, közép korosztálybeliek hódítják meg az eddig beépítetlen földeket. Mindez teljesen más odafigyelést igényel, mint a körzetközpontok megszokott, stabil városi rendje.

Bízom, bízunk benne, hogy a körzetükben és Jászberényben adódó számos elfoglaltságuk mellet, jut majd közös idejük velünk, érparti lakosokkal is együttesen, nem külön-külön, foglalkozni.

A választókerületek kialakításával új helyzet adódott az Érparton, mely helyzet Önöket, mint érintett képviselőket is, új kihívások elé állította.

Tisztelettel kérem, kérjük, hogy a jövőben képviselői munkájuk során segítsék az Érpart fejlődését, s ne feledjék azt szem elöl téveszteni.

Maradok Önök felé tisztelettel:

Kocsán László
érparti lakos
Jászberény-Érpart, 2010. október 7.

*********************************************************

Tisztelt Kocsán László Úr!

Köszönöm a gratulációt!

De még inkább örülök a levelednek, melyben leírtad gondolatodat, a kéréseket, javaslatokat.
Ezeket én továbbra is igénylem. Hisz RÓLATOK van szó! Minden csak veletek együtt lesz sikeres!
Ígérem, hogy semmi nem fog nélkületek történni!!!
Egyetértek azzal, hogy jobb lett volna, ha az Érpart egy választókerület marad.
Viszont a kampány elején, amikor szembesültünk Nagy Andrással, hogy ketté van véve az Érpart megbeszéltük, hogy megválasztásunk esetén egységesen kezeljük.
Természetesen ez azt is jelenti, hogy lesznek közös lakossági fórumok Nagy Andrással az érpartiak érdekében.
Mindent csak az ott élők igényei szerint fogok képviselni. Csak veletek együtt fejlődhet az Érpart!
Ehhez kívánok mindannyiunknak sikeres együttműködést.

Tisztelettel

Szatmári Antalné