Jászberény Önkormányzatának alakuló ülése

Dr. Petrics Istvánnak, a Helyi Választási Bizottság elnökének a választás lebonyolításáról, eredményeiről, szóló tájékoztatójával veszi majd kezdetét október 15-én, pénteken 10 órai kezdettel Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülése a városháza nagytermében.

Az ülést a testület korelnökeként Szatmári Antalné vezeti majd mindaddig, míg sor nem kerül majd a megbízólevelek átadására, majd a képviselői, illetve a polgármesteri eskütételre.

Ezek után Dr. Szabó Tamás előterjesztésében tárgyal a testület a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet módosításáról, hiszen az előző testülethez képest változott többek között a képviselők, valamint a bizottságok száma is.

Az új felállás szerint az eddigi nyolc bizottság helyett négy alakulhat meg: a pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottság (a javaslat szerint az elnök Hajnal-Nagy Gábor), a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság (Tamás Zoltán vezetésével) , a humán erőforrás bizottság (az elnök itt Szatmári Antalné lesz majd előreláthatólag) , valamint a jogi, ügy- és közrendi bizottság (itt Ferencvári Csabát javasolja elnöknek a polgármester)

A tervek szerint valamennyi képviselő egy-egy bizottsági tagságot kap majd. Nagy András városkapcsolati tanácsnok, Juhász Dániel pedig főállású alpolgármestere lesz a városnak. A polgármestert távolléte esetén ez utóbbi két személy helyettesíti majd.

Az előterjesztés szerint a képviselő-testület ülései 2011-től minden hónap második szerdáján, délután 15 órakor kezdődnek majd. A legközelebbi ez évi ülés pedig november 10-ére esne. Október 27-én pedig a képviselő-testület közmeghallgatást tart.

A napirendi pontok végén tárgyal a testület a vörös iszap katasztrófa károsultjainak támogatásáról, a képviselők pedig előreláthatólag lemondanak tiszteletdíjuk egy részéről.