Hosszú menet

A héten kétszer is nekifutott a jászberényi képviselő-testület, hogy megválassza a Belvárosi Általános Iskola igazgatóját. A szerdai ülésen nem volt meg a szükséges számú többségi szavazat, míg pénteken délelőtt mindössze kilenc képviselő ment el a soron kívüli ülésre, így eleve határozatképtelen volt a testület.

Mint Bethlendy Béla az Oktatási bizottság elnöke elmondta, sok választása nincs a képviselő-testületnek, a törvényi előírások szerint az igazgatót egy bizonyos metódus szerint a tantestületen belülről kell megválasztani, ahol egyetlen személy, az elmúlt egy évre kinevezett igazgatónő felel meg a kritériumoknak. Így mindenképpen neki kellene az iskola élén eltölteni a következő egy évet is, míg lebonyolódik az újabb pályázat, mely után remélhetőleg 2011. augusztusától sikerül kinevezni - immár hosszabb távra - az új intézményvezetőt.

A bizottsági elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a testület tagjainak nagy többséget kitevő része nem meri felvállalni a döntést, ezért tartózkodik. Bethlendy Béla azért sem érti a sikertelen próbálkozásokat, hiszen a jelölt elmúlt évi munkájáról szóló szakmai beszámolót e testület szinte egységesen elfogadta.

A tanév természetesen igazgató hiányában is elkezdődik és minden folyik a rendes kerékvágásban, ám a berényi honatyáknak előbb-utóbb dönteniük kell. A kérdés, hogy mikor lesz erre képes erre a testület?... Egyáltalán az még ez a testület lesz-e???