A dolgok folyása…

A kispályás szezon elkezdődött, ám még mindig hiányzik az öltöző, a mosdó és a WC a jászberényi műfüves pálya mellől. Szántai Tibor nem igazán érti miért. Az egészségügyi és sportbizottság elnöke a tervezett beruházás hűlt helye előtt állva tartott sajtótájékoztatót Kovács Ferenccel, a sportpályákat üzemeltető Lehel Sport Kft. ügyvezetőjével együtt.

Mint megtudtuk, ebben az évben az önkormányzat 20 milliós forrást biztosított az öltözők megépítéséhez. Ám a hetente a pályán játszó - amúgy több mint 800 főnyi - kispályás labdarúgó még mindig a szomszédos iskolába kell, hogy átballagjon, hacsak nem képes mindent kiizzadni magából.

Az előkészületek pedig rendben lezajlottak. Több városban is jártak a jászberényiek, hogy feltérképezzék a lehetőségeket, így sikerült konszenzusra jutni a szükséges létesítmények kialakítását illetően. Már ajánlatok is érkeztek a konténerekből álló öltöző komplexumra, ám hiába vállalta volna a cég, hogy 5 hét alatt telepítésre készen ideszállítja a felszerelt öltözőt, hiszen jelenleg nincs hova letenni azokat.

A terep előkészítését és a közművesítést ugyanis a VV Zrt.-nek kellet volna egy bizottsági határozat alapján elvégezni, ám ott a kérdés a partvonalon kívülre került, mert egy hónappal a határozat után csak annyit tudtak válaszolni, hogy nincsenek információik, így még árajánlatot sem tudnak készíteni a közművesítést illetően. Egy lerázós csellel a Lehel Sport Kht.-ra szerették volna testálni a feladatot.

Szántai Tiborék nem értik, mi okból nem hajtja végre az önkormányzat cége a bizottsági döntést. Annál is inkább, mert nem nagy dologról van szó. A közművek nagyjából 50 méteres távolságban, ráadásul telken belül helyezkednek el, így – feltéve, ha valaki foglalkozna vele – nem tartana sokáig előkészíteni a terepet a telepítéshez.

A városfejlesztési bizottság szeptember 14-i újabb ülésén ismételt határozat született, a JVV Zrt. feladatait illetően, a bizottság sportemberhez méltóan annyi terhet vesz le a cég válláról, hogy bekérik a konténerekre vonatkozó hivatalos árajánlatokat és döntenek ez ügyben. A közművek kiépítése azonban továbbra is a JVV Zrt-re vár. Feltéve, hogy ők nem várnak tovább, talán még az őszi szezonban igénybe vehetik a csapatok a négy darab játékos, illetve az egy darab bírói öltözőt, a közönség pedig a WC-ket.

Így talán hamarosan eljön az idő, mikor a meccsek alatt csak a háló rezeg, nem pedig a közeli bokrok…