Az ígéret földje

- Nehéz helyzetben vagyok, mert ha hallgatok, az is baj, ha meg kilépek a nyilvánosság elé, akkor azokat erősítem, akiket évek óta el szeretnénk küldeni - mondta Nagy János, a jászberényi Polgári Kör vezetője, aki úgy látszik, mégis az utóbbi mellé tette le a voksát és szerda délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette: jelenlegi összetételében a jászberényi Fideszt nem tudják támogatni az önkormányzati választások alkalmával.

- Imádkozó vén trottyoknak, zászlólengető majmoknak neveztek egyes tagok minket, most pedig elvárják, hogy segítsünk kopogtatócédulát gyűjteni, és üljünk be a szavazókörökbe – ostorozta a Fidesz helyi tagságát, ám a legnagyobb baja nem a sértő szavakkal van:

Nagy JánosNagy JánosMegtudtuk, hogy Nagy János szerint semmit sem tartott be dr. Szabó Tamás azokból az ígéretekből, melyet a Polgári Kör előtt tett a tavaszi választások előtt. Így például még mindig azok vannak döntő pozícióban, akik miatt feloszlatták a helyi alapszervezetet, és még mindig nem növelték meg a taglétszámot, nehogy az eddigiek kiszoruljanak a vezetésből, ráadásul a választásokon indulók között is ott vannak az „árulók”, míg a Polgári Kör tagjai közül senki sem kapott szerepet.

Nagy János mindezt azért is sérelmezi, mert tavasszal a választási siker érdekében félretették a nézeteltéréseket, összefogtak, és segítettek a jelenlegi kormánypártnak. Cserébe viszont semmi sem teljesült abból, amit ígértek nekik.

A Polgári Kör nem kívánja védeni azok becsületét, akik a saját fejükre borították ezt a sok a szennyet, ugyanakkor felelősnek sem érzi magát a nemzeti oldalon kialakult helyzetért - fejezte be sajtótájékoztatóját Nagy János.