Törölték a jászdózsai polgármester e-mailjeit

Több ezer hivatalos és magánjellegű levele tűnt el Jászdózsa polgármesterének, miután ismeretlenek feltörték az elektronikus postafiókját.A megyei internetes hírportál információi szerint a hackerek a szolgáltató szerverének védelmi rendszerét áttörve kizárólag az elöljáró e-mailjeit törölték ki.

Szerencsés István elmondta: leveleinek eltűnését észlelve előbb apróbb meghibásodásra gyanakodott, amikor azonban a hivatal rendszergazdája is megvizsgálta a gépet, bebizonyosodott, hogy feltörték a levelező rendszert.

Később kiderült az is, hogy hacker a rendszergazdáéhoz hasonló jogosultságot szerzett a szerveren, és támadása csak a polgármester levelezésére irányult - írja a híroldal

A polgármesternek egyelőre fogalma sincs arról, ki és miért volt kíváncsi a levelezésére. Szerencsés feljelentést tett a rendőrségen levéltitok megsértése, valamint számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény alapos gyanújával.

A megszólaltatott informatikus szerint ennél az esetnél meglepő, hogy a hacker feltehetően nem akart titokban maradni, mert a levelek kitörlésével gyakorlatilag felfedte a beavatkozást.