A "valaha épített legjobb porszívó" az Electrolux Ultra One-ja

2010. március 26-án, az Országház Főrendiházi Termében megrendezett ünnepségen adták át a 2009. évi Magyar Innovációs Nagydíjat. A Magyar Innovációs Alapítvány által meghirdetett díjra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások jelentkezhettek, amelyek a 2009. évben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A titkos szavazás eredményeképpen a zsűri döntése értelmében a Magyar Szabadalmi Hivatal 2009. évi, illetve az Iparfejlesztési Közalapítvány 2009. évi Szervezési Innovációs Díjában az Electrolux Lehel Kft. részesült az ULTRA ONE – a valaha épített legjobb porszívó és tartozékrendszerért.

Az UltraOne-t 2009-ben vezette be az Electrolux, alapos fogyasztói kutatások eredményeire támaszkodva. A marketing szervezet több mint 2000 fogyasztót kérdezett meg Európában, hogy feltérképezzék, mit várnak el az emberek egy porszívótól.

A felmérések eredményei alapján az Electrolux létrehozott egy olyan felsőkategóriás modellt, amely egy készülékben ötvözi az összes kívánt jellemzőt: minden eddiginél hatékonyabban szívja a port, egyszerűbben kezelhető, halkan dolgozik és külső megjelenés tekintetében is figyelemre méltó.

A termékfejlesztési folyamat nemzetközi együttműködés keretében, a jászberényi porszívógyár mérnökeivel együtt zajlott. A gyártóeszközök fejlesztését, telepítését és a minőségbiztosítást száz százalékban magyar mérnökök végezték.

A vállalat eddigi legnagyobb projektje alatt 12 nagyobb szabadalom került bejegyzésre, beleértve a nagy kapacitású porzsákot, az áramlásoptimalizált szívórendszert, a készülék gördülékeny mozgását elősegítő kerekeket, valamint a nagy porfelszívó-képességet biztosító szívófejet, és számtalan egyedi megoldást.

Az UltraOne bevezetése óta kiemelkedően jól szerepel különböző megmérettetéseken. Már több országban (Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország, Cseh Köztársaság) elnyerte a "Teszt győztes" címet, valamint a SLG Prüf- und Zertifierungs GMBH kutatóintézet laboreredményei szerint, kategóriájában a legnagyobb szívóerővel bír. A porszívó idén a design versenyek egyik legrangosabb díját, az iF Product Design Award 2010 díjat is bezsebelte.