Új vezető a nemzetközi Electrolux Csoport élén

2011. január 1-jétől Keith McLoughlin vette át Hans Stråberg helyét az Electrolux elnök-vezérigazgatói székében. A szakember korábban az Electrolux nagykészülékekkel foglalkozó üzletágának kutatás-fejlesztésért, gyártásért és beszerzésért felelős igazgatója volt.

McLoughlin 2003-ban csatlakozott az Electrolux csapatához a nagykészülékkel foglalkozó üzletág észak-amerikai igazgatójaként. 2004 és 2007 között a nagykészülékekkel foglalkozó üzletág latin-amerikai igazgatói teendőit is ellátta. A szakember aktívan részt vett az Electrolux jelenlegi stratégiájának kidolgozásában és megvalósításában, és elnök-vezérigazgatóként is e stratégia folytatására kívánja helyezni a hangsúlyt.

A gyors technológiai fejlődés és az egyre intenzívebb reklámkampányok ellenére McLoughlin továbbra is hisz abban, hogy a siker a vásárlók igényeinek megértésén és kielégítésén múlik.

A távozó Hans Stråberg összesen 27 évet töltött az Electroluxnál, ebből 13 évig volt tagja a vállalatcsoport vezetőségének. Az elnök-vezérigazgatói posztot 9 évig látta el. A szakember a jövőben más területen dolgozik majd, de emellett továbbra is ellátja igazgatótanácsi tagsággal járó feladatait.