Széleskörű konszenzusra törekednek…

A Jászberényi Gazdasági Tanács (JGT) a jászberényi gazdasági vállalkozások legfelső vezetőinek fóruma. A Tanács december elején tartotta soron következő ülését, ahol megállapodott a 2011-es működéséről, feladatairól és középtávú terveiről.

A Jászberényi Gazdasági Tanács célja, hogy független, szakmai véleményével, ajánlásaival és tanácsaival segítse, és pozitív értelemben befolyásolja a mindenkori politikai döntéshozók munkáját, és elősegítse Jászberény és a térség gazdaságának és társadalmi életének széles értelemben vett gyors fejlődését.

A Tanács havonta egy alkalommal (minden hónap első hétfőjén) – kivéve január, július, augusztus – ülésezik az alapító tagok által előre egyeztetett helyszínen.

A következő ülésre 2011. február 7-én kerül sor az Electrolux Lehel Kft.-nél.

A Jászberényi Gazdasági Tanács célja kialakítani és folyamatosan fenntartani egy hosszú távú együttműködést a mindenkori városvezetéssel, és elősegíteni a széleskörű konszenzust a gazdaság és a politika között.

A Tanács a következő témákkal kiemelten foglalkozik:

- Munkahelyteremtés
- Oktatás, képzés fejlesztése
- Kisebbség ügye (oktatás, foglalkoztatás, integráció)
- Adózás (felhasználása helyben)
- Városfejlesztés, infrastruktúra fejlesztése
- Város-imázs fejlesztése
- Egészség megőrzés
- Fenntartható fejlődés - fenntartható Jászberényért

A Tanács tervei között szerepel, hogy jó példák – „K+F”-be való bevonás, exportgenerálás, nagyobb hozzáadott érték - bemutatásával erősítse Jászberény város imázsát.