A helyi termékek értékesítésének lehetőségei!?

Jászberény Gazdasági-Mezőgazdasági Bizottsága novemberi ülésén foglalkozott, Panyola község polgármesterének levele alapján, egy gazdasági szövetséghez való csatlakozás lehetőségével.
A lényege ennek, hogy invitálja a helyi, jászberényi, termékek előállítóit termelőit a piacra jutáshoz és elősegítse megélhetésük javulását. Támogatandó lenne a helyben feldolgozott termékek közvetlen a felhasználókhoz a fogyasztókhoz való értékesítése.

Létrejött egy internetes honlap www .helyipiac.hu néven, amelyen keresztül közvetlen értékesítés történhet. Jó lehetőség lehetne településünkön működő vállalkozások, őstermelők bemutatkozására, termékeik interneten történő láthatóvá tételére. Számítani lehetne arra is ,hogy a bemutatkozás nem csak egyéni hanem közösségi szinten is eredményes lehet, hiszen a helyi gazdaságok együttműködését elősegítheti, fejlesztheti.

Amennyiben csatlakozni akar Jászberény város ehhez a kezdeményezéshez a helyi termékek előállítói és őstermelői , előzetes felmérésként, jelezzék részvételi szándékukat a gmgb@jaszbereny.hu e-mail címen vagy a falugazdásznál.

Remélem, hogy minél több városunkbeli gazdasági és mezőgazdasági termelő lát ebben együttműködési lehetőséget!

Baranyi László
képviselő
Gazdasági-Mezőgazdasági Bizottság