Ha nem akarsz sokat utazni...

Ha nem akarsz sokat utazni......de mégis valami szép helyre vágysz, akkor irány Markaz. Vagy, ahogy a helyi lakosok közül sokan mondják: Márkáz. Mielőtt bárki megvádolna: nem vagyok e heves-megyei falucska fogadatlan prókátora, de még csak megpántlikázott pénzt sem kapok azért, hogy ajánlgassam-e települést, egyszerűen csak hiszek abban, hogy ami nekem tetszik, az esetleg másnak is bejöhet.Hát ennyit az indító bla-blából, és akkor jöjjenek a tények.

Jászberény Magyarország legkedvesebb városa. Aki nem hiszi, az jöjjön, és szülessen legközelebb itt. De, ha ez tény is, akkor is nyilvánvaló, hogy az embernek időnként ki kell mozdulnia Berényből. De hová menjen?Például mehet a Domonikiai Köztársaságba, vagy Kubába. Mindkettő remek, csak az a bibi, hogy egy átlagos családnak egy kéthetes nyaralás az éves fizetését is felemésztheti.Mehet a Balatonra is, csak azzal meg az a gond, hogy rendszeresen odajárni messze van, néha-néha elcammogni meg nem elég pihentető. Ráadásul nyaranta annyi ott az ember, mint tüdőszűrésen a Bercsényiben.

Vagy mehetünk bárhova, máshova is. Mondjuk például Markazra.Na ezt azután jól levezettem! Ha még ennek ellenére is érdekel bárkit is, hogy milyen helyről van szó, az pillantson bele a következő filmecskébe. Szerintem érdemes.

http://www.youtube.com/watch?v=HLXMD-qp-Fs

Engem az ilyen hajnalok győztek meg arról, hogy érdemes ezt a falut komolyan venni. Komolyan is veszem. Amúgy a tóparti házak itt is megfizethetetlenek, de egy utcával feljebb, vagyis két percre (gyalog) a víztől már egészen emberi árakon vannak vityillók. És mielőtt még valóban bárki azt hinné, hogy mondjuk lóvét kapok a markazi halastó üzemeltetőitől a reklámért, elárulom (sőt töredelmesen bevallom): idén egyetlen halat nem fogtam a tóból. Igaz nem is horgásztam, de ez már részletkérdés.