További fejlesztésekre készül a Jász Plasztik

Egy egységes iparterület jöhet létre Jászberény necsői részén, annak a döntésnek a nyomán, melyet múlt ülésén hozott meg Jászberény képviselő-testülete, elfogadva a Jász Plasztik Kft. kérelmét. A környék egyik legnagyobb munkaadója, és legdinamikusabban fejlődő cége azzal a kéréssel fordult a városhoz, hogy a vállalkozás telephelye, az elkerülő út, a Zagyva illetve a városhatár által bezárt területre vonatkozólag a testület módosítson bizonyos településrendezési előírásokat, melyek érintik a cég megvalósuló beruházásait.

A döntés értelmében a jelenleg tartalékterületekként besorolt területeket ipari területté nyilvánítják, illetve a terület övezeti besorolása is ipari övezetre módosul, tekintettel arra, hogy a város ezen részén továbbra is az ilyen irányú fejlődés dominál.

A cég kérésére az említett területek beépíthetőségét is felemelték 40%-ról 50 %-ra, hivatkozással arra a tényre, hogy a telep nagy részén már eddig is ez volt az előírás. Ugyanakkor a testületi ülésen az is elhangzott, hogy a zöld területek védelmével kapcsolatos előírások és rendelkezések szigorú betartását várják el a cégtől.