Terjeszkedik a Jászapáti 2000 Zrt.

A Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. működteti a jövőben a felszámolás alá került nagyrédei volt Szőlőskert Zrt. borászatát. A társaság több száz millió forintos fejlesztés keretében új palackozó és látványborászat létrehozásával kívánja fejleszteni a Mátraaljai borvidék patinás borászati üzemét - közölte egy sajtótájékoztatón Lóczi Miklós a Jászapáti 2000. Zrt. vezérigazgatója.

A cégcsoport Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb élelmiszeripari vállalkozása. Irányítása alatt áll egyebek között a Jásztej Zrt., illetve a Jász-TÉSZ Kft., a felszámolás meghirdetése után, 2008-ban már megvásárolta az egykori Szőlőskert Zrt. hűtőházát. A belföldi magánszemélyek által birtokolt, mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató Jászapáti 2000. Zrt. cégcsoport éves árbevétele eléri a 12 milliárd forintot.

Ugyanakkor arra törekednek, hogy még az idei év első felében, a felszámolási eljárás során, szintén megvásárolják a nagyrédei vertikum harmadik, integrátori, vagyis a kistérség szőlőtermeléséhez gépi segítséget nyújtó üzletágát. Ezzel újra egységes irányítás alá kerül az egykori Szőlőskert Zrt. teljes tevékenységi köre - fűzte hozzá Lóczi Miklós.

A nagyrédei hűtőházban 150, a borászatban 55 embernek adnak munkát, illetve az integrátor tevékenységet 20-25 munkatárssal kívánják ellátni.

Balázs József, a 3300 lakosú község polgármestere, egyben a gyöngyösi körzet országgyűlési képviselője (Fidesz) a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy két éves bizonytalan időszak ért véget a borászat értékesítésével. Elmondta: a településen és környékén, több száz család megélhetéséhez járul hozzá a szőlőtermesztés. Abban bíznak, hogy visszanyeri régi rangját a nagyrédei társaság, amely Heves megye legnagyobb élelmiszeripari cége.

forrás: inforádió