Sikeres pályázat útján fejleszti telephelyét a Metálplaszt

A Metálplaszt Kft. 50 millió Ft uniós támogatást nyert a „telephelyfejlesztés” című regionális pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A több mint 100 millió forintos összköltséggel megvalósuló fejlesztési program keretében épület-felújítás, infrastruktúra-fejlesztés és eszköz beruházás valósult meg.

A Metálplaszt Kft. a megvalósult projekt keretében csarnokfelújítást, infrastruktúra fejlesztést és eszközbeszerzést hajtott végre. Fejlesztéseink alapvető célja, hogy a folyamatosan változó vevői igények minél szélesebb skáláját tudjuk kielégíteni. Azáltal újabb hazai és nemzetközi piacokat nyerjünk meg magunknak, illetve a hátrányos helyzetű jásztelki kistérségben munkahelyeket teremtsünk.
A csarnokfelújítás során a régi üzemcsarnok új, korszerű hőszigetelő köntöst kapott, továbbá új iroda és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.
Az infrastruktúra fejlesztés a meglévő parkoló kapacitás bővítését, az új üzemcsarnokba gyengeáramú hálózat kiépítését, beléptető rendszer és videó megfigyelő rendszer kiépítését foglalta magában.
Új üzemrészünkbe 5 tonna teherbírású híddaru és 60 m-es darupálya kiépítése, egy raklap fóliázó gép, valamint a fröccsöntőgépek megnövekedett hűtési igényeinek kielégítésére szolgáló technológiai vízhűtő berendezés beszerzése is a projekt része.
Eszköz beszerzések tekintetében, egy új vízhűtő berendezés, híddaru és raklap fóliázó gép került beszerzésre.
A projekt finanszírozása részben az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési ügynökség közreműködésével valósul meg, az ÉAOP-1.1.1/D-11-2011-0088 projekt keretében.