Magyar Termék Nagydíj az Electroluxnak

Idén tizennegyedik alkalommal díjazták a minőségtudatos szemléletet megtestesítő termékeket, szolgáltatásokat és előállítóikat Magyar Termék Nagydíjjal. Ilyen kitüntető címet kapott az Electrolux prémium kategóriás porszívója, az UltraOne, és az AEG Neue Kollektion hűtőszekrény termékcsaládja.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését jelölte meg legfőbb feladataként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti. A pályázat azokat a termékeket és szolgáltatásokat díjazza, amelyek megfelelnek a legszigorúbb minőségi követelményeknek, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi elvárásoknak.

Az UltraOne porszívóban az Electrolux 90 évnyi porszívó fejlesztési tapasztalata ölt testet. A fogyasztók visszajelzései alapján fejlesztett, 12 szabadalommal (többek között nagy kapacitású porzsák, áramlásoptimalizált szívórendszer, a készülék gördülékeny mozgását elősegítő kerekek, valamint a nagy porfelszívó-képességet biztosító szívófej) védett modell 2009-ben került piacra.

Az Electrolux egy európai felmérés eredményei alapján létrehozott egy olyan felsőkategóriás modellt, amely egy készülékben ötvözi az összes olyan jellemzőt, melyeket a fogyasztók kiemelten fontosnak tartanak egy porszívónál: minden eddiginél hatékonyabban szívja a port, egyszerűbben kezelhető, halkan dolgozik, és jól néz ki.

A termékfejlesztési folyamat nemzetközi együttműködés keretében, a magyar porszívógyár mérnökeivel együtt zajlott, s az UltraOne modellek gyártása is az Electrolux jászberényi porszívógyárában történik. A gyártóeszközök fejlesztését, telepítését és a minőségbiztosítást száz százalékban magyar mérnökök végezték. A porszívó 2009-es bevezetése óta már több nemzetközi díjat kapott a dizájnja és a teljesítménye miatt.

A másik díjazott termékcsalád modelljei, az AEG ProFresh kombi hűtőszekrények is magyar mérnökök munkáját dícsérik. A ProFresh modellekben a TwinTech™ No Frost professzionális hűtési technológiának köszönhetően kb. 50 százalékkal magasabb a páratartalom, mint egy teljes No Frost rendszerű készülék hűtőterében. Ezért az élelmiszerek sokáig megőrzik nedvesség- és vitamintartalmukat, s ezzel kevesebb lehet a háztartási hulladék mennyisége is.

Az AEG Neue Kollektion legtöbb ProFresh beépíthető és szabadonálló hűtőszekrénye A++ energiaosztályú, de a beépíthető modellek között van egy A+++ besorolású modell is, ami 60 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát, mint egy A osztályú készülék.

Az új hűtőrendszer mellett, új dizájnt is kaptak a ProFresh modellek. Figyelemre méltók az ívelt, szálcsiszolt felületű, ujjlenyomatmentes bevonattal ellátott rozsdamentes acél ajtók, melyeken végigfut a professzionális megjelenésű rúdfogantyú. Az ajtóba vagy a tetőpanelbe épített LCD kijelzős vezérlőpanelek piros grafikája, és fekete üveg felülete tökéletes összhangban van a Neue Kollektion többi készülékének dizájnjával. Az AEG ProFresh hűtőszekrények formatervezését 2011-ben iF és RedDot Design díjakkal ismerte el a nemzetközi zsűri.

Az Electrolux kombinált hűtőszekrények 90 százalékához hasonlóan, a díjnyertes ProFresh termékcsalád is a vállalat nyíregyházi hűtőszekrénygyárából kerül ki. A gyár életében nem ez az első példa a rangos elismerésre. Tavaly Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet kaptak az Electrolux Multiflow rendszerű, alulfagyasztós hűtőszekrényei, 2009-ben pedig – az Electrolux és a Zanussi új kondenzátoros fagyasztóláda család mellett – a szintén Nyíregyházán gyártott, AEG-Electrolux A++ energiaosztályú, alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény is elnyerte a neves kitüntetést. Három évvel ezelőtt pedig, az alulfagyasztós kombihűtőszekrény-család Elismert Termék minősítő címet kapott, ami elismerő visszajelzése annak, hogy a vállalat folyamatosan színvonalas termékekkel látja el a fogyasztókat.