Magyar szakember lett az Electrolux Háztartási Kiskészülékek Szektor termelésért felelős alelnöke

Vass AttilaVass AttilaVass Attilát (56) nevezték ki 2011. szeptember elsejével az Electrolux Háztartási Kiskészülékek Szektor (porszívók, háztartási kisgépek) termelésért felelős alelnökévé. Új pozíciójában négy gyár - Jászberény, Curitiba (Brazília), Juarez (Mexikó), Nygard (Svédország) - irányítása lesz a feladata.

Vass Attila, az Electrolux jászberényi porszívógyárának igazgatója 33 éve dolgozik az Electroluxnál, valamint annak jogelődjénél a Lehel Hűtőgépgyárnál. Több mint 12 éve vezeti az Electrolux egyetlen európai porszívógyárát. Az elmúlt egy évtizedben az Electrolux közép- és felsőkategóriás porszívógyártásának jelentős része Jászberényben koncentrálódott.

Vass Attila gyárigazgatói pozíciója mellett betölti a Gépipari Tudományos Egyesület Jogi Tagvállalati Kapcsolatok alelnöki és a Háztartási Gépek Szakosztályának elnöki posztját is. Tisztségeiben sikeresen szervezi az egyesület és az iparvállalatok közötti együttműködést, valamint felügyeli és irányítja az Electrolux és a Miskolci egyetem kutatásfejlesztési projektjét.
A szakember – 1978-ban - a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Karán végzett, majd több nemzetközi (USA, Japán) szakmai és vezetői tréningen vett részt.

Vass Attilát Lukáts Ákos, az Electrolux Háztartási Kiskészülékek termékvonal észak-amerikai régiójának minőségbiztosítási alelnöke követi a gyárigazgatói székben, aki 2003 óta dolgozik a vállalatnál.