Etikai programot vezet be az Electrolux Magyarországon

Az Electrolux az egész világon – elsőként Magyarországon - útnak indította új etikai programját, melynek bevezetése jelenleg az Electrolux magyarországi gyáraiban, Jászberényben és Nyíregyházán folyik. Idén júniustól minden alkalmazott előadásokon vesz részt és oktatásokban részesül, hogy megismerje a program részleteit.

Az Electrolux alappillérei az elfogadás és a sokféleség, az etika és a becsületesség, valamint a biztonság és a fenntarthatóság. Hosszú évek óta léteznek azok a struktúrák és kódexek, amelyek biztosítják az alapoknak megfelelő működést.

Az alapok megerősítése érdekében az Electrolux idén júniustól egy etikai programot indít minden olyan országban, ahol termelő tevékenységet folytat. A program célja, hogy továbbépítse a pozitív vállalati kultúrát, és ezáltal segítse az alkalmazottakat a mindennapi munkájukban. Ezenkívül segít csökkenteni a kockázatokat a működésben, miközben erősíti és védi a márkát és a vállalat hírnevét.

“Úgy gondoljuk, hogy az etikai program fontos eleme annak a folyamatnak, mely az alkalmazottak elkötelezettségét és lojalitását megerősíti. Emellett szerepe van a vállalati márka belső és külső építésében, ráadásul költségmegtakarítást is eredményez, hiszen megszünteti azokat a hatékonyságot negatívan befolyásoló tényezőket, amelyeket az etikátlan magatartás okoz” – nyilatkozta Malin Ekefalk, az etikai program koordinátora.

Az etikai program része egy oktatási kampány, amely életre kelti a vállalat alapjait és irányelveit, bemutatva, hogy azok mit jelentenek a gyakorlatban. Az oktatás elektronikus formában, műhelyfoglalkozásokkal, plakátok és információs kártyák kihelyezésével, valamint ismertető füzetek segítségével történik. Az oktatásban mind a szellemi, mind pedig a fizikai dolgozók részt vesznek. A képzés témái között szerepel a korrupció, a visszaélés, az összeférhetetlenség és az emberi jogok.

Az Electrolux szerepel a FTSE4Good listában és a Dow Jones Globális Fenntarthatósági Index (DJSI) értékelése szerint is vezető szerepet tölt be a háztartási készülékek üzletágban. Emellett az Ethisphere Institute ebben az évben beválasztotta az Electroluxot a világ legetikusabb vállalatai közé.