Baba-mama klub a Városi Bölcsődében

Múlt szerdán délelőtt a Szent István körúti Városi Bölcsőde Margaréta csoportjának szobájába egy tűt alig lehetett leejteni, olyan sok kisgyermek érkezett szüleivel. Hogy mire volt ez a nagy sürgés-forgás? Az alábbi írásból kiderül.

Már második éve, hogy a bölcsőde közreműködve a jászberényi Védőnői Szolgálattal lehetőséget ad minden érdeklődő kicsinek és szüleinek, arra, hogy az intézményt megismerjék. Erre az alkalomra biztosítottak idén is lehetőséget és helyszínt a gyerekek és kísérőik számára a bölcsőde dolgozói. Az „akció” sikeres volt, hiszen érdeklődőből nem volt hiány.

Tíz órától érkeztek a „kicsi és nagy” vendégek, hogy játszhassanak, ismerkedjenek egymással, és a számukra új környezettel. A szobácskában játékok sokasága várta a kíváncsi szempárokat, hogy kipróbálják mi, mire való. Volt ott modern főzőkonyha, komoly edénykészlettel. Így aki akart rögtön kávét vagy teát is „főzhetett” a többieknek és magának. Ügyes kezecskék rögtön munkához is láttak, de nemcsak a konyhában, hanem egy-egy kirakó darabjainak a helyre- passzintásában. Hamar felfedezte a csapat a műanyag állatokat, és a mini csúszdát, amely előtt sorban álltak a gyerekek, hogy gyorsváltásban csúszhassanak egymás után.

Csákó Róbertné megbízott intézményvezető üdvözölte a népes sereget. A folytatásban - a társaságot kisebb csoportokra bontva - lehetőség volt arra, hogy az épületben sétát tegyünk, s mindenki betekintést nyerjen a bölcsőde életébe. Láthattuk a konyhát, ahol a finomságok készülnek a gyermekek számára. Az egészséges táplálkozást szem előtt tartva készíti a szakács a mindennapi menüt. Külön figyelve a gyermekek egyéni igényeire.
Megnéztük a mosókonyhát, az ágyneműket, ruhácskákat tároló helyiséget. S nem utolsósorban a csoportszobákat, ahol a gyerkőcök játékkal és gondozóik szeretetteljes odafigyelésében tölthetik hétköznapjaikat, míg anyu, apu dolgozik…

Buschman Éva